Grad Visoko

02.08.2018

KULTURNO - PRIVREDNA MANIFESTACIJA „VISOČKO LJETO 2018“ ZAVRŠAVA SE DANAS

U proteklih dvanaest dana, općina Visoko je bila domaćin održavanja kulturnog, zabavnog, sportskog i privrednog sadržaja. Ove godine, manifestacija „Visočko ljeto“ počela je 21. jula, a završava se danas, tradicionalnim Aliđunom.

Povodom završetka „Visočkog ljeta 2018“ oglasila se Edina Ferizović, Pomoćnica Općinske načelnice u Službi za finansije, privredu i društvene djelatnosti.

„Približili smo se kraju i ovogodišnje visočke manifestacije. Zadovoljni smo posjećenošću, iako smo imali određenih poteškoća zbog vremenskih neprilika. Bili smo prinuđeni premjestiti pozornicu sa platoa Kulturnog centra „Altindağ-Visoko“ u KSC „Mladost“. Ono što me posebno raduje je podatak koji govori da nije  zabilježen niti jedan incident koji bi narušio javni red i mir. Zahvaljujem se svim sugrađanima i posjetiocima koji su prisustvovali koncertima i ostalom zabavnom, kulturnom i sportskom programu, te učesnicima. Osnovni cilj organizatora je održavanje tradicije, a danas, na samom kraju, izražavam zadovoljstvo zbog još jedne, uspješno organizovane manifestacije „Visočko ljeto“.

Organizatori ni ove godine nisu izdali povjerenje svojih sugrađana.  Priređen je bogat kulturno-privredni sadržaj koji je privukao veliki broj gostiju. U Danima kulture i sporta održani su koncerti poznatih bh. izvođača, nastupi KUD-ova iz svijeta, priredbe, izložbe, turniri i promocije, a u Danima trgovine glavna ulica našeg grada bila je ispunjena štandovima sa raznolikom ponudom proizvoda.

 

 

 

FOTOGRAFIJE SA OVOGODIŠNJE MANIFESTACIJE MOŽETE POGLEDATI NA NAŠOJ SLUŽBENOJ FB STRANICI 

Press Općine Visoko