Grad Visoko

21.10.2020

Grad Visoko kontinuirano ulaže u KSC 'Mladost': Uskoro radovi na izradi termofasade

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko uz podršku gradonačelnice Amre Babić, kontinuirano ulaže u infrastrukturne projekte u KSC “Mladost” Visoko.

Gradska uprava je u proteklom periodu izradila Energetski audit za objekat KSC “Mladost” Visoko, koji predstavlja dokument kojim se iskazuju energetska svojstva zgrade, analiza i prijedlog mjera povećanja energetske efikasnosti objekta. Raspisan je otvoreni postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na portalu javnih nabavki.

Vrijednost projekta je 40.000 KM, a planirana su kroz Program Fonda za zaštitu okoline za 2020. godinu. U cilju povećanja energetske efikasnosti objekta i korištenju minimalne količine energije realizovat će se projekat izrade termofasade.

Ovim projektom troškovi grijanja u KSC “Mladost” će se smanjiti i ostvariti uštede u rasponu od 20% do 50%.

U proteklom periodu urađeni su mnogobrojni projekti na poboljšanju uslova za treniranje, modernizaciji i estetskom uređenju zgrade i njene unutrašnjosti. Više od 300.000 KM uloženo je u infrastrukturne projekte u KSC “Mladost”. Urađeno je niz projekata: Radovi na krovu dvorane ukupne površine 3.000 m3 , izvršena je zamjena i postavljanje novog, modernog digitalnog semafora, čime je dvorana stvorila preduslov za neka međunarodna takmičenja.

Ksc Unutarnjost

U svrhu stvaranja kvalitetnijih uslova, rekonstruisane su dvije centralne svlačionice sa kompletnim kupaonicama i popratnim toaletima. Važan projekat koji ima za cilj uštedu energije jeste zamjena vanjske stolarije sa PVC stolarijom. Također, urađena je zamjena staklene kose stijene s prednjeg dijela dvorane čija je svrha sigurnost ali i estetski uređen prednji dio zgrade.

Paralelno s projektima estetskog uređenja zgrade, uređen je predulaz u cjelini, farbanje metalne ograde, postavljanje led reklame KSC “Mladost”, postavljanje keramike na tribine te postavljanje novih zaštitnih mreža iza golova. Sigurnost objekta je na visokom nivou, a zgrada je obezbijeđena unutrašnjim i vanjskim video nadzorom.

 Video Nadzor KSC

Također, urađena je gromobranska instalacija što također osigurava zgradu od udara gromova. Izvedene su aktivnosti na kompletnom krečenju dvorane.

KSC “Mladost” je godinama centar važnih kulturno-sportskih događaja i od velikog je značaja, kako za sam grad Visoko, tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, te će se na modernizaciji i infrastrukturi raditi i u budućnosti.

 

Press Grada Visoko