Grad Visoko

21.10.2020

Ispunjavamo obećanja: Gradonačelnica Babić obišla radove na realizaciji projekta vodosnabdijevanja u naseljima Paljike i Ravne

Gradonačelnica Amra Babić zajedno sa saradnicima obišla je stanovnike naselja Paljike u MZ Rosulje. Razgovarali se o trenutnim radovima na realizaciji projekta vodosnabdijevanja, ali i drugim potrebama stanovnika ovog naselja.

Tačno prije dvije godine na istom mjestu razgovaralo se o gorućem problemu vodosnabdijevanja ovog naselja. S obzirom da se nalazi na visini iznad rezervoara Pertac, morali su se stvoreni posebni uslovi da bi ovdje radovi počeli. Naselja Paljike i dobit će vodu sa rezervoara Dubrave čija je izgradnja u toku.

Paljike Obilazak36

- Na naš zahtjev je prije dvije godine obišla nas je gradonačelnica i obećala je da će učiniti sve da nam voda dođe. Prije su nam obećavali i na tim pričama je sve ostajalo pa smo i sad mi bili skeptični. Ali nije dugo prošlo da vidimo da je počela ispunjavati obećano. Imate ovdje ljudi koju su mjesečno dovlačili po 4-5 cisterni, to je po 150 KM pa i 200 KM da su trošili na vodu. Jedan kubik vode su plaćali 12 maraka. Kad čujem ono da je skupa voda 1,20 KM, to može kazati samo onaj koji ne zna šta znači voda, odakle voda dolazi, šta sve treba za to i kad se sve to uradi to treba održavati. Mi smo imali vodovode koje nismo održavali pa i nemamo vode. Drugi nisu dolazili ni da vide stanje a ona je došla sa namjerom da riješi naše potrebe - sa nama je podijelio zadovoljstvo Alihodžić Bego, stanovnik naselja Paljike.

Paljike Obilazak89

Grad Visoko na čelu sa gradonačelnicom Babić je primjer lokalne zajednice koja ne daje nerealna obećanja i traži način da realizuje ono što je započeto, hrabro i savjesno sa ciljem poboljšanja ambijenta življenja jednako kako u centru grada tako i u njegovim najudaljenijim selima.

- Ovo je veliki mubarek i sreća za nas jer mi ovdje imamo vodu samo dok dovlačimo ali je to kratkotrajno. Gradonačelnica je mislila i na nas gore visočije gdje imamo vikendice i kuće, prošao nam je put i prošlo nam je puno naših zahtjeva kako nam je nje, kazala je Mirsada Stambol.

Za stanovnike naselja Ravne i Paljike realizacija projekta vodosnabdijevanja vrlo je značajna. Ovim projektom riješit će se osnovna životna potreba, potreba za pitkom vodom u dovoljnim količinama.

 

Press Grada Visoko