Općina Visoko

11.08.2017

OPĆINA VISOKO PRIJATELJ MEĐUNARODNOG OMLADINSKOG RUKOMETNOG TURNIRA „PIRAMIDA KUP 2017.“

Općina Visoko je ponosni prijatelj međunarodnog omladinskog rukometnog turnira „Piramida kup 2017“, koji se od jučer održava u našem gradu. Organizator je „Bosnian handball academy“ iz Visokog, a susreti se igraju u dvorani Franjevačke klasične gimnazije.

Turnir je veoma zanimljivo i dinamično koncipiran, u četvrtak i petak odigrani su mečevi u velikom rukometu i to u muškoj i ženskoj kategoriji, dok je u subotu na rasporedu turnir u mini rukometu, na kojem će ekipe nastupiti u izmiješanim  sastavima (djevojčice i dječaci).

Turnir u velikom rukometu je ponudio sadržajne i uzbudljive mečeve koji su obilovali virtuoznostima mladih rukometnih nada. Muške ekipe su nastupile u kategoriji igrača 2001. godišta i mlađi, a učestvovalo je ukupno pet ekipa: RK „Bosna“ Visoko, RK „Sedmerac“ Sarajevo, RK „Vitez“, RK „Speed“ Gradačac i RK „Vardar“ Skoplje (Makedonija).

Slika 1

Prvo mjesto osvojila je domaća ekipa RK „Bosna“ Visoko, drugo mjesto zauzela je ekipa „Sedmerca“ iz Sarajeva, dok je trećeplasirana u konačnici bila ekipa „Speeda“ iz Gradačca.

Slika 2

Najbolji strijelac turnira je Harun Sirčo – RK „Bosna“, najbolji igrač je Halil Udvinčić – RK „Speed“, dok je titula najboljeg golmana pripala Đenanu Musiću iz ekipe „Sedmerca“.

Djevojčice su nastupile u dvije starosne kategorije: godišta 2001. i mlađe i godišta 2003. i mlađe, a učestvovalo je ukupno šest ekipa: ŽRK „Bosna“ Visoko, ŽRK „Vitez“, ŽRK „Posušje“, ŽRK „Zrinjski“ Mostar, ŽRK „Jerkovac“ Metković (Hrvatska) i ŽRK „Zeta“ Podgorica (Crna Gora).

Slika 3

U obje starosne kategorije bilo je veoma neizvjesno do posljednjeg susreta, a u kategoriji 2001. godišta i mlađe, prvo mjesto osvojila je domaća ekipa ŽRK „Bosna“ Visoko. Drugo mjesto pripalo je ekipi „Viteza“, a treće ŽRK „Zrinjski“ iz Mostara.

Slika 4

Najuspješnija po broju postignutih golova na turniru bila je rukometašica „Bosne“ Melika Redžić, dok je za najboljeg golmana proglašena rukometašica „Zrinjskog“ Gabriela Lese.

Slika 5

U kategoriji 2003. godišta i mlađe, prvo mjesto pripalo je crnogorskoj „Zeti“ iz Podgorice, drugo mjesto osvojila je ekipa „Jerkovca“ iz Metkovića, a domaće rukometašice „Bosne“ na kraju su bile trećeplasirane.

Najefikasnija igračica turnira je rukometašica „Zete“ Nada Micevski, njena klupska kolegica Bojana Krkotić je najbolji golman, a najbolja igračica na turniru u ovoj starosnoj kategoriji je iz ekipe „Jerkovca“ Marta Vidović.

Nakon završnih susreta, uslijedila je i dodjela priznanja za najuspješnije ekipe i pojedince na turniru, a prigodne medalje, pehare i diplome uručila je Amra Omerbegović – šefica Odsjeka za društvene djelatnosti u okviru općinske Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti.

Slika 6

Organizator turnira „Bosnian handball academy“ iz Visokog je gospođi Omerbegović uručio prigodnu zahvalnicu za doprinos Općine Visoko u organizaciji ovog kvalitetnog turnira, koji je na jednom mjestu okupio veliki broj mladih rukometnih nada.

Spuštena je zavjesa na turnir u velikom rukometu, ali tu nije kraj uzbuđenjima. Sutra (subota) od 9 sati u prostoru Franjevačke klasične gimnazije igra se turnir u mini rukometu, tako da ovom prilikom upućujemo poziv velikom broju rukometnih sladokusaca u našem gradu da posjete ove utakmice, dobro se zabave i provedu ugodne trenutke.

 

Press Općine Visoko