Grad Visoko

12.08.2019

Gradonačelnica Babić upriličila tradicionalni bajramski prijem

Danas je u kabinetu gradonačelnice Amre Babić upriličen tradicionalni prijem povodom Kurban-bajrama za predstavnike Medžlisa IZ – a Visoko i Medžlisa IZ – a Gračanica.

Prijemu su prisustvovali: Midhat ef. Čakalović - glavni imam Medžlisa IZ - a Visoko, Senahid – ef. Uzunović - glavni imam Medžlisa IZ – a Gračanica, predsjednik IZ-a Visoko Đemil Ugarak, Bajro Fejzić – predsjedavajući Gradskog vijeća Visoko, Vahid Ramić – dopredsjedavajući Gradskog vijeća Visoko, Zekija Omerbegović – sekretar Gradskog vijeća Visoko, Edina Ferizović - pomoćnica gradonačelnice u Službi za finansije, privredu i društvene djelatnosti, te Kemal Kardaš – predsjednik Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama.

„U skladu s tradicijom i ove godine smo upriličili prijem za predstavnike medžlisa sa područja našeg grada. Nadam se da je Kurban-bajram protiče u lijepom raspoloženju i još jednom koristim priliku da svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitam ovaj veliki praznik," kazala je gradonačelnica Babić.

Gosti su se zahvalili na današnjem prijemu koji je idealna prilika za razvoj saradnje između lokalne vlasti i MIZ Visoko i Gračanica kako bi se ostvarili zajednički ciljevi, a koji podrazumijevaju poboljšanje stanja u svim oblastima društvenog života na području grada Visokog.

 

 

 

Press Grada Visoko