Općina Visoko

07.12.2017

U NEDJELJU 10. DECEMBRA POČINJE MANIFESTACIJA „VISOČKE ZIMSKE RADOSTI“

Na inicijativu Općinske načelnice mr.sci. Amre Babić i ove zime je sve spremno za iznenađenje, ali i osvježenje u dugim zimskim danima pod nazivom „Visočke zimske radosti“.

Manifestacija „Visočke zimske radosti“ je regionalnog karaktera koja će se po drugi put održati u Visokom. Sadržaji koji će krasiti ovu manifestaciju su veliko klizalište, zatim bina, praznični sajam i kulturno-zabavni program, ali i mnogi drugi zanimljivi sadržaji za sve uzraste.

Pomenuta manifestacija će se održavati na platou ispred KSC „Mladost“ Visoko. Manifestacija će trajati od 10. decembra 2017. godine do 20. januara 2018. godine.

Generalni pokrovitelj manifestacije „Visočke zimske radosti“ je Općina Visoko u saradnji sa privrednicima naše općine, a pripreme za ovaj unikatan događaj odavno su intenzivirane i privode se kraju.

Tim povodom u Velikoj sali Općine Visoko danas je održana press konferencija, na kojoj su se obratili gđa. Suada Koljenović – šefica Odsjeka za privredu i gosp. Faruk Salčinović – direktor KSC „Mladost“ Visoko i javnost informisali o sadržajima koji će uveličati predstojeću manifestaciju.

Slika 1

„Kada je u pitanju Javni poziv za korištenje prodajnih štandova u svrhu obavljanja djelatnosti prodaje i ugostiteljstva u okviru manifestacije „Visočke zimske radosti“, radi se o najmu ukupno 15 prodajnih štandova i poziv je produžen do petka 8. decembra do 12 sati za sva pravna i fizička lica koja su registrovana za obavljanje ugostiteljske, trgovinske ili djelatnosti izrade suvenira i poklona prigodnih za ovu manifestaciju.

Od ukupno 15 prodajnih štandova, 4 su namijenjena za prodaju prehrambenih proizvoda, 4 za prodaju pića, toplih napitaka i sendvića i 4 štanda za prodaju suvenira, paketića, čestitki i drugih prigodnih poklona za ovu manifestaciju“, izjavila je gđa. Koljenović i naglasila da je najam štandova besplatan uz uslov da su svi koji zauzmu prodajni štand dužni da rade na tom prodajnom štandu za vrijeme rada klizališta, radnim danom od 14 do 22 sata i vikendom od 11 do 23 sata.

Kada je u pitanju kulturno – zabavni program u okviru manifestacije, svoje učešće je prijavilo 9 škola sa područja općine Visoko. To su: Osnovne škole, Muzička škola „Avdo Smajlović“ Visoko, „Gimnazija“ Visoko i MSŠ „Hazim Šabanović“ Visoko.

Kulturno - zabavni program će se održavati svake subote tokom trajanja manifestacije i uređivat će ga Organizacioni odbor koji je pripremio mnogobrojne priredbe, druženje sa maskotama i sl.

Za 30. decembar je planirano održavanje Dječije nove godine na platou KSC „Mladost“, gdje će se nalaziti klizalište, tako da će najmlađi uživati u mnoštvu prijatnih iznenađenja.

Slika 3

Faruk Salčinović – direktor KSC „Mladost“ je saopštio nekoliko zanimljivih detalja vezanih tehničko – organizacijski dio predstojeće manifestacije:

“Općina Visoko u saradnji sa KSC „Mladost“ i ove godine organizuje manifestaciju „Visočke zimske radosti“, koja je postala prepoznatljiva van okvira naše lokalne zajednice i koja obogaćuje našu svakodnevnicu.

Generalni pokrovitelj je Općina Visoko, a sadržaji na platou KSC „Mladost“ su sljedeći: klizalište površine 375 metara kvadratnih, kontejner za smještaj prateće opreme (klizaljke i ostala oprema), a planirani su i štandovi za prodaju prehrambenih prozivoda, toplih napitaka i suvenira.

Planirana su i 3 štanda za promotivne aktivnosi i degustacije. Pozivamo sve mlade klizače i klizačice iz Visokog i okoline da posjete ovu manifestaciju i provedu ugodne trenutke“, istakao je gosp. Salčinović.

VISOCKE ZIMSKE RADOSTI2017BILBIRD Veliki

Otvorenje manifestacije održat će se u nedjelju 10. decembra sa početkom u 18 sati, a uveličat će ga revijalna utakmica HK „Medvjedi“ iz Sarajeva i nastup članice njihovog kluba, klizačice Zare Husedžinović. Planiran je i prigodan program učenika OŠ „Kulin Ban“ Visoko.

Cijena ulaznice i iznajmljivanja klizaljki za jedan termin od sat vremena iznosi 2 KM.

Svi ste pozvani, svi ste dobrodošli!

 

Press Općine Visoko