Grad Visoko

14.01.2020

CENTRALNI SPORTSKI DOGAĐAJ OPRAVDAO SVA OČEKIVANJA-FINANSIJSKA DOBIT OD 15.000 KM OSTAJE U KSC MLADOST

Novogodišnji malonogometni turnir “Visoko 2019” u organizaciji JU Centar za kulturu, sport i informisanje, trajao je od 18. do 28. decembra 2019. godine, a brojao je preko 500 učesnika. Generalni pokrovitelj turnira bila je gradonačelnica Amra Babić, a zlatni sponzor Grad Visoko.

U Kabinetu gradonačelnice Babić, tim povodom, upriličen je prijem za Semira Spahovića, predsjednika Organizacionog odbora turnira, te je predstavljen izvještaj gdje su prikazani prihodi u iznosu od 15.000 KM.

Ukupan prihod u iznosu od 15.000 KM biti će utrošen u rekonstrukciju KSC “Mladost”, ali i za nove projekte kao što je nabavka profesionalnog razglasa u dvorani.

Novogodišnji malonogometni turnir iz godine u godinu biva sve bolji i kvalitetniji, te je i ovaj put ispunio očekivanja organizatora, ali i svih gostiju.

U odnosu na prošlu godinu zabilježen je rast prihoda, što dokazuje kvalitetu, ali i trud oraganizatora da podignu turnir na viši nivo.

U ovoj sportskoj manifestaciji učestvovalo je 40 ekipa iz Bosne i Hercegovine i regije.

Novitet ove godine bio je pionirski turnir za generaciju 2005-2006 u organizaciji NK “Bosna” Visoko i KSC “Mladost” Visoko koji se pokazao značajnim za promociju mladih sportista koje čeka svijetla sportska budućnost, dok su posjetioci mogli uživati u sjajnim sportskim nadama koji su oduševljavali publiku svojim talentima.

Također, sponzori su obezbijedili vrijedne nagrade za publiku u iznosu od 3000 KM, kao i 50 paketića za djecu.

Ono što je značajno jeste da je turnir bio medijski popraćen, gdje su RTV Visoko, Hayat TV i Face TV dali znantnu medijsku podršku.

Prvo mjesto i glavna nagrada od 6000 KM pripala je NK Kralupi, koja je u velikom finalu bila bolja od Litena sa 3:1, dok je treće mjesto pripalo ekipi Rekreacija Partizan, koja je sa 4:2 slavila protiv ekipe Sajmir Tihovići.

Organizacioni odbor Novogodišnjeg malonogomentog turnira “Visoko 2019” se zahvaljuje svim posjetiocima, učesnicima i sponzorima koji su doprinijeli da ovaj turnir bude najuspješniji do sada.

 

Press Grada Visoko