Grad Visoko

10.07.2019

Poziv građanima da prisustvuju prigodnom programu povodom obilježavanja 24 godine od genocida u Srebrenici

Povodom obilježavanja 24 godine od genocida u Srebrenici, Grad Visoko organizuje prigodan program "Visoko Srebrenici za nezaborav", koji će se održati 11. jula (četvrtak) u Kulturnom centru Altindağ Visoko, sa početkom u 19:45 sati.

U okviru programa, u amfiteatru Kulturnog centra Altindağ bit će prikazan dokumentarni film "Izvan razumne sumnje" u produkciji SENSE Centra za tranzicijsku pravdu, koji ukazuje na činjenice utvrđene u sudskom postupku izvođenja dokaza, kroz svjedočenja žrtava, priznanja neposrednih učesnika u zločinima i forenzičke ekspertize i suočava ih sa poricanjima, revizionističkim tumačenjima i umanjivanjima razmjera srebreničkih zločina.

Nakon toga bit će upriličena i promocija knjige "Dječak sa rukama starca" autora Bekira Husejnovića. Dječak sa rukama starca priča je o putu spasa i smrti kojim su prošli Bošnjaci Podrinja nakon pada zaštićene zone UN-a Srebrenice u ruke Mladićevih zločinaca, knjiga koja će bez sumnje mnogima pomoći da shvate ko su i kamo idu. Promotor knjige je Avdo Huseinović.

Prije početka prigodnog programa, delegacija Grada Visoko položit će cvijeće i proučiti Fatihu šehidima na Trgu žrtava genocida u Srebrenici u 19:30 sati.

Ovom prilikom pozivamo sve sugrađane da prisustvuju programu i da na taj način, zajednički, odamo počast svim stradalim žrtvama u genocidu počinjenom naočigled cjelokupne svjetske javnosti.

 

DA SE VIŠE NIKADA I NIKOME NE PONOVI SREBRENICA!!!

 

 

 

Press Grada Visoko