Grad Visoko

02.07.2020

Stekli bogato jednogodišnje iskustvo: Ispraćena osma generacija volontera Grada Visoko

Jutros je u Maloj sali Gradske uprave Visoko upriličen svečani ispraćaj 11 volontera i volonterki koji su proteklu godinu dana obavljali volonterski – pripravnički staž u Gradskoj službi uprave.

Uključujući i ispraćenih 11 mladih volontera i volonterki, proteklih devet godina u organu uprave Grada Visoko, stručno se osposobljavalo 157 volontera pripravnika, koji su sa sobom ponijeli prva radna iskustva.

Prijemvolontera33

Jednogodišnje iskustvo volontere osnažilo je u poslovnom segmentu, te im je pružilo  upotrebljiva radna znanja za buduće uspješne korake.

Prilikom današnjeg susreta, mladima se obratila pomoćnica gradnonačelnice Edina Ferizović, koja je sa prigodnim riječima mladim i perspektivnim ljudima poželjela sve najbolje u budućnosti, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. Kazala je da su volonteri bili izuzetno uspješni u obavljanju svog pripravničkog staža, te je izrazila nadu da će korisna znanja koja su usvojili i iskustva koja su stekli uskoro moći primjenjivati na novim radnim mjestima

Prijemvolontera37

Nakon potpisivanja uvjerenja, volonteri su dobili dokaz o uspješno obavljenom pripravničkom stažu i radnom iskustvu, koji će im uveliko pomoći pri zapošljavanju i polaganju stručnih ispita.

Gradska uprava Visoko će i u budućnosti nastavljati pružati podršku i priliku mladima za stručno osposobljavanje za samostalni rad i zahtjevno poslovno tržište.

Već sutra (petak) u Jedinstveni organ uprave Grada Visokog bit će primljeno 11 novih volontera–pripravnika.

 

Press Grada Visoko