Grad Visoko

29.06.2017

Spektakl za pamćenje: Općina Visoko organizovala tradicionalni Bajramski koncert

Svečanim koncertom, na impozantan i dostojanstven način, obilježen je Bajram, praznik koji je simbol radosti, veselja i jedinstva. Tradicionalno, koncert je organizovala Općina Visoko na platou Kulturnog centra Altindag u prisustvu velikog broja zvanica i građana naše Općine, koji su uživali u raznovrsnom i bogatom muzičko – scenskom sadržaju, koji je bio ispunjen ilahijama i kasidama, učenjem kur'ana, mevluda, te recitalima i sevdahom, kao i kratkim obraćanjem pojedinih učesnika programa.

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić obratila se prisutnim i uputila čestitke povodom Ramazanskog bajrama, te izrazila zadovoljstvo što je ovaj događaj prerastao u tradiciju u Visokom.

Koncertnacelnica

Učesnici programa bili su: Šerif Delić, Bilal Zukan, Mustafa Isaković, Abdusamed Šljivar, horovi Fatih iz Ilijaša i San iz Visokog, a posebno treba izdvojiti nastup tri mlada visočka hafiza: Affana Bukve, Omera Faruka Bukurevića i Hasiba Mimića.

Kocert Publika 1Koncertucesnici

Kao specijalni gost na koncertu nastupio je Enes Begović, koji je oduševljene gledatelje počastio interpretacijom nekoliko sevdalinki, koje su upotpunile praznični ugođaj.

KoncertenesKoncert Publika2

Press Općine Visoko