Grad Visoko

26.05.2020

Gradonačelnica Babić upriličila prijem povodom Ramazanskog bajrama

Gradonačelnica Visokog Amra Babić, danas je upriličila tradicionalni prijem povodom Ramazanskog bajrama u Kulturnom centru Altindag.

Prijemu su prisustvovali: Midhat ef. Čakalović, glavni imam Medžlisa IZ Visoko, Senahid ef. Uzunović, glavni imam Medžlisa IZ Gračanica, Kemal Baković, predsjednik IZ Gračanica, Bajro Fejzić, predsjedavajući Gradskog vijeća Visoko, Vahid Ramić, dopredsjedavajući Gradskog vijeća Visoko, Kemal Kardaš, predsjednik Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama Gradskog vijeća Visoko, Zekija Omerbegović, sekretar Gradskog vijeća Visoko i Edina Ferizović, pomoćnica gradonačelnice.

Gradonačelnica Babić iskoristila je priliku da gostima i građanima Visokog čestita Ramazanski bajram i naglasila da smo u mjesecu ramazanu bili u posebnom iskušenju.

- Imali smo situaciju sa pandemijom, pola ramazana su bile zatvorene džamije. Nadam se da ćemo idući ramazan dočekati u boljim okolnostima, a hvala Bogu da smo i ovaj ispostili, Bajram proveli i Dan šehida obilježili dostojanstveno - kazala je gradonačelnica Babić.