Grad Visoko

01.12.2018

Ispraćena peta generacija volontera u Općini Visoko

Danas je u Maloj Sali Općine Visoko održan sastanak povodom dodjele uvjerenja za devetnaest pripravnika volontera, koji su proteklu godinu proveli na stručnom osposobljavanju, bez zasnivanja radnog odnosa u Jedinstvenom općinskom organu uprave Općine Visoko.

Ispraćaju pete generacije volontera prisustvovali su saradnici i pomoćnici Općinske načelnice.

U ime Načelnice Babić obratile su se viša stručna saradnica u Kabinetu Općinske načelnice Amila Koso i pomoćnica načelnice u Službi za opću upravu, boračko-invalidsku zaštitu i inspekcijske poslove Edina Ahmetović, sa željama za nastavkom uspješnog rada uz trud, zalaganje i napredovanje u svim sferama života.

“Iz Općine Visoko ponesite samo pozitivne trenutke i utiske. Izuzetno smo zadovoljni vašim radom i mišljenjima mentora stečenim nakon jednogodišnjeg samostalnog osposobljavanja. Uvidjeli ste da rad u ovoj instutuciji nije nimalo jednostavan. Ovo je vaš početak, nastavite se boriti i na najbolji mogući način predstavljati na tržištu rada. Želimo vam mnogo sreće i uspjeha u svim budućim aktivnostima”, izjavile su predstavnice Općine Visoko.

Nakon potpisivanja uvjerenja, volonteri su dobili dokaz o uspješno obavljenom pripravničkom stažu i radnom iskustvu. koji će im uveliko pomoći pri zapošljavanju i polaganju stručnih ispita.

Općina Visoko je prva od 140 općina u BiH koja je pružila priliku mladima za stručno osposobljavanje za samostalni rad, a ta tradicija je nastavljena i ove godine. Od aprila 2013.godine do novembra 2018.godine u Općinu Visoko je primljeno 116 volontera – pripravnika.

Općina Visoko, na čelu sa načelnicom mr.sci. Amrom Babić, je  ovim projektom ispisala kraću historiju u kojem su pružene prilike mladima za poslovno osposobljavanje s ciljem pripreme za zahtjevno poslovno tržište.

 

 

 

 

Press Općine Visoko