Općina Visoko

09.11.2018

NASTAVLJENA REALIZACIJA PROJEKTA UREĐENJA DVORIŠTA U OSNOVNIM ŠKOLAMA NA BUCIMA I U DOBRINJU

U skladu sa Javnim pozivom upućenim osnovnim školama na području općine Visoko putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline za hortikulturno uređenje školskih dvorišta, izvršen je odabir dostavljenih prijedloga.

Odobreni projekti se finansiraju iz Programa za zaštitu okoline ZDK, a njihova realizacija je u toku.

Nakon uređenja dvorišta OŠ „Kulin Ban“, „Safvet-beg Bašagić“, „Mula Mustafa Bašeskija“ Donje Moštre, ovaj projekat je nastavljen i u osnovnim školama na Bucima i u Dobrinju.

Školski Razvojni tim OŠ “Alija Nametak” Buci je realizovao projekat pod nazivom „Park za djecu“ kojim je uređen kutak u školskom zelenilu gdje će se održavati nastavni časovi. U ovom dijelu dvorišta postavljen je šestougaoni sto sa klupama.

Cilj ovog projekta nije bio samo urediti dvorište, nego i poboljšati uslove za boravak, druženje i igru učenika u dvorištu škole, te omogućiti održavanje nastave na otvorenom, animirati učenike da slobodno vrijeme provode u prirodi.

I OŠ “„Mehmedalija Mak Dizdar“ Dobrinje učestvuje u projektu sa aplikacijom “Nije sve tako sivo”. Menadžment škole zajedno sa razvojnim timom je prepoznao potrebu za izgradnjom platoa na kojem će se postaviti kontejneri kako bi se riješio problem odlaganja otpada. Realizacijom ovog projekta unaprijedit će se zdravstvena zaštita učenika i nastavnog osoblja, kao i cijele zajednice.

“Zahvaljujemo se Općini Visoko, Službi za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke, kao i Općinskoj načelnici na podršci ovog projekta kao i niza drugih projekata u proteklom periodu. Nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti sa uspješnom saradnjom," izjavili su predstavnici OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar” Dobrinje.

         

                                                                           

Press Općine Visoko