Grad Visoko

29.11.2019

Gradonačelnica Amra Babić upriličila obilazak radova u OŠ "Mula Mustafa Bašeskija" i OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"

U prisustvu predstavnika Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko, gradonačelnica Amra Babić je upriličila obilazak okončanih i aktuelnih radova u OŠ "Mula Mustafa Bašeskija", područna škola Radovlje i OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar", Dobrinje. Na osnovu Javnog poziva koji je objavio UNDP u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica BiH", Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke je aplicirala na projekat “Utopljavanje OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar”, Dobrinje. 

5173

Aplikacija je ocijenjena kao uspješna, nakon čega su započeti radovi. U toku su radovi na izradi termofasade i u skladu sa pribavljenim energetskim certifikatom uspostavljena je termoizolacija. Izvršeno je gletovanje površine 550 m2. preostaje da se uradi još završni sloj. Vrijednost radova je 26.440,00KM bez PDV-a, od toga UNDP sufinansira 21.000,00KM, a Grad Visoko 5,440.00KM. Izvođač radova je "ND Inženjering", a stručni nadzor vrši firma "BAUART" d.o.o. Visoko.

5136

U OŠ "Mula Mustafa Bašeskija", Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke provela je postupak javne nabavke za realizaciju projekta: "Konverzija grijanja u OŠ „Mula Mustafa Bašeskija” područna škola Radovlje". Postupkom javne nabavke, kao najpovoljniji izvođač odabrana je firma “Šing” d.o.o. Visoko.

Sredstva za realizaciju navedenog projekta su obezbijeđena iz Budžeta Grada Visoko za 2019. godinu, a ukupna vrijednost radova iznosi 15.610,14 sa PDV-om. Konverzijom grijanja u područnoj školi Radovlje, stekli su se kvalitetniji uslovi za rad i učenje nastavnom osoblju i učenicima.

 

Press Grada Visoko