Grad Visoko

18.10.2019

U okviru manifestacije VESELI OKTOBAR održano takmičenje u čitanju naglas

U okviru manifestacije „Veseli oktobar“ danas je u KC Altindag održano takmičenje u čitanju naglas pod nazivom „Čitajmo ali da svi čuju“. Učešće su uzeli učenici iz svih osnovnih škola sa područja našeg grada.

Nakon ranije provedenog školskog takmičenja, ukupno 27 učenika je izabrano da predstavi svoje škole. Takmičari su odabirom koverti dobili tekstove koje su interpretirali pred komisijom i publikom.  Takmičenje se sastojalo iz dva dijela, a u finalu je ostalo samo deset najboljih. Na kraju su izabrana i tri najbolja takmičara koja su osvojila vrijedne novčane nagrade. Prvo mjesto osvojila je Ajna Handžić, drugo mjesto Alija Bukva i treće mjesto Anes Kovač.

555

Nagrade je uručila direktorica JU Gradska biblioteka, Ajša Šahinović, koja se ovom prilikom zahvalila svim učesnicima i njihovim nastavnicima na učešću i uloženom trudu. Istakla je kako se ovakvim projektima kod mladih naraštaja razvija svijest o pismenosti, učenju, čitanju, obrazovanju i važnosti dolaska u biblioteku. Sredstva za realizaciju projekta obezbijedilo je Javno preduzeće Međunarodni aerodrom ‘’Sarajevo’’. 

Press Grada Visoko