Grad Visoko

18.10.2019

Uspješno realizovan projekat Socijalni dan 2019

U okviru projekta „Socijalni dan", koji realizuje Asocijacija srednjoškolaca BiH, prilmljeno je 30 srednjoškolaca koji su raspoređeni u Gradskoj upravi, javnim ustanovama i preduzećima Grada Visokog. Učenici su na jedan dan školske klupe zamijenili radnim mjestima u preduzećima i javnim ustanovama na području našeg grada.

U Gradskoj upravi su raspoređeni po nadležnim Službama gdje su se upoznali s radom administracije Uprave. Deset učenika je dobilo svoje radne zadatke koji su bili zanimljivi i dinamični, a ovo je bila prilika da se uvjere u kompleksnost obavljanja radnih zadataka u različitim službama.

52

Cilj ovog projekta je, između ostalog, da učenici stvore vlastitu percepciju o radu, te uspostave kontakte s potencijalnim poslodavcima. Predstavnici svih službi su izjavili kako im je bilo zadovoljstvo upoznati učenike sa načinom organizacije i rada Gradske uprave.

Gradonačelnica je, nakon uspješnog radnog dana visočkih srednjoškoloaca u Gradskoj upravi, izjavila da je ovaj projekat značajan jer predstavlja odličnu priliku da mladi steknu svoje prvo radno iskustvo i teorijsko znanje spoje sa praksom.

 

Press Grada Visoko