Grad Visoko

27.10.2020

Skoro sve mjesne zajednice u potpunosti obasjane javnom rasvjetom

Na modernizaciji javne rasvjete u Gradu Visoko intenzivno se radi od 2013. godine. Rekonstruiše se postojeća rasvjeta, zamjena dostrajalih stubova i postavljanje LED žarulja. LED rasvjeta omogućava sasvim novu percepciju rasvjete, smanjuje potrošnju električne energije ali pruža i bolju osvijetljenost.

Do 2020. godine, a u okviru Programa kapitalnih ulaganja u infrastrukturu Grada Visoko, javnu rasvjetu dobile su skoro sve mjesne zajednice u potpunosti.

Proteklih nekoliko godina na području Grada Visoko realizovano je niz projekta izgradnje javne rasvjete, pri čemu je ugrađeno više od 2.500 kom rasvjetnih tijela, više od 1.000 stubova za javnu rasvjetu, te ugrađeno preko 71.400 m kabla.

Vratnica213

Vrijednost izgradnje i modernizacije javne rasvjete na području Grada Visoko, proteklih nekoliko godina iznosi više od 1.800.000,00 KM. Utrošeno je preko 280.000,00 KM za tekuće održavanje javne rasvjete od 2016. godine.

Grad Visoko na čelu s gradonačelnicom Amrom Babić, u protekla dva mandata kontinuirano je ulagalo u izgradnju javne rasvjete u naseljima u kojima do sada nije bilo rasvjete, te je rađena i rekonstrukcija postojeće.

U narednom periodu nastavit će se ulaganje u javnu rasvjetu u naselja koja do sada nisu obuhvaćena projektom, kako bi sva naselja u sklopu mjesnih zajednica imala rasvjetu.

 

Press Grada Visoko