Grad Visoko

15.10.2020

U naselju Plješevica izgrađena savremena kanalizaciona mreža sa kolektorom: Gradonačelnica Babić sa saradnicima obišla radove

Gradonačelnica Amra Babić zajedno sa saradnicima obišla je MZ Buci. Mještani naselja Plješevica u proteklom periodu dobili su savremenu kanalizacionu mrežu sa kolektorom. Jedinstvenu na području grada Visokog, ali i šire.

Za mještane Plješevice ovo je značajan projekat, a kako ističu možda i najznačajniji koji je realiziran do sada. Mustafa Polutak, jedan od mještana podijelio je radost sa nama kazavši da su mještani očekivali velike pomake u ovoj mjesnoj zajednici i zaista su zahtjevi ispunjeni.

- Unazad nekoliko godina naši zahtjevi su ispunjavani redoslijedom, počevši od dobijanja vode, javne rasvjete, i što je najbitnije dobijanja kanalizacione savremene mreže. Ovo je jedinstven primjer u Visokom, ali i šire. Ova savremena kanalizacija sa kolektorom i sa svim što je predviđeno da se uradi je dobit za mještane, za grad Visoko, ekologiju i uopće za generacije koje stasaju ovdje.

Podsjećamo, Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko, u skladu s upućenim prioritetnim zahtjevom MZ Buci za izgradnju kanalizacionog kolektora u naselju Plješevica izvršila je realizaciju traženog te je kolektor kao takav ugrađen u pomenutom naselju.

 Obilazakbuci99

Realizacija ugovorenog projekta obuhvatala je sljedeće radove: Izgradnja primarnog kolektora Ø500mm za prihvat i odvod otpadnih voda stanovništva i odvođenje oborinske vode sa saobraćajnice u dužini 310 metara do septičke jame, u kojoj će se prečišćavati otpadne vode. U sklopu radova ugrađena su reviziona okna s poklopcima.

 

Press Grada Visoko